06-34009124 [email protected]
Je wilt het meeste halen uit je contentmarketing. Je kunt zelf het wiel uitvinden of meten wat het beste werkt op jouw werkterrein. Je kunt ook tools gebruiken die je daarbij helpen. In dit artikel vier verrassend goede tools die je helpen met je contentmarketing: om content te maken (Missinglttr), om video’s te maken (Biteable), om je resultaten en concurrenten te analyseren (Buzzsumo) en om je content goed te plannen (MeetEdgar).

Missinglttr

Missinglttr is een contentcreatietool dat erg handig is voor bloggers. De tool stelt verschillende berichten op uit een enkele blog die je vervolgens gebruikt voor (re)targeting.

Mogelijkheden die Missinglttr biedt zijn content templates, URL-generator, berichten plannen, en nog meer. Het is een all-in-once platform waarmee je engaging content kunt schrijven en de belangrijkste influencers in jouw werkveld weet te vinden.

Missinglttr kun je gratis starten. Dan krijg je 1 werkomgeving en kun je 50 berichten plannen. Er zijn ook betaalde abonnementen, oplopend tot 59 dollar per maand.

Biteable

Biteable is een platform waar je korte (bedrijfs)video’s kunt maken om op social media te publiceren. Biteable biedt verschillende videosjablonen en achtergrondtracks om uit te kiezen en te improviseren.

De onderwerpen zijn zeer uiteenlopend: je kunt speciale video’s en infographics maken voor TikTok, Twitter, Instagram, Linkedin of Facebook, Twitch intro’s, maar ook how-to’s, presentaties, motion graphics of persoonlijke video’s (voor huwelijken, verjaardagen en dergelijke)

Er zijn drie abonnementen, van gratis tot 49 dollar per maand. Het gratis abonnement heeft wel wat tekortkomingen, zoals watermerken en beperkingen op commercieel gebruik. Betaalde abonnementen zijn niet al te duur. Bovendien maken ze de video’s commercieel levensvatbaar en bieden ze extra functies, zoals statistieken en miljoenen Shuttershock clips.

Buzzsumo

Je wilt dat je content een optimaal bereik en interactie krijgt. Ofwel: de beste performance. Buzzsumo is analysesoftware waarmee je onderzoek kunt doen welke content het goed doet op verschillende onderwerpsterreinen. Daarmee krijg je ideeën voor content en kun je je performance meten om zo je content te verbeteren voor je doelgroep.

Maar je kunt Buzzsumo ook gebruiken om influencers te vinden voor jouw werkveld. Je kunt je concurrentie volgen en basis van die informatie je eigen content creëren. De software biedt ook API’s die kunnen worden geïntegreerd en geautomatiseerd voor verder onderzoek en analytische doeleinden.

Aan dit moois hangt wel een prijskaartje. De gratis versie is beperkt tot 10 zoekopdrachten per maand en daar win je niet zoveel mee. Wil je all-the-way dag leg je 300 dollar per maand neer.

MeetEdgar 

MeetEdgar is vooral een planner, een geautomatiseerde contentkalender die helpt bij het genereren van traffic naar je site en het maken, inplannen en het delen van je content

Je kunt allerlei inhoud delen met behulp van de op categorieën gebaseerde planningstool. De tool is niet gratis, maar je kunt het wel 7 dagen gratis testen.

MeetEdgar werkt met Facebook pagina’s en groepen, Instagram feed en stories, Twitter, Pinterest en Linkedin. En dat is wel weer heel handig.

Vraagje

Als je dit artikel waardevol vindt, kun je een gift geven. Daarmee blijven we goede artikelen en tips delen. Dank je wel.

(van iedere gift houdt de betaalintermediair 29 cent in)

ValutaBedrag

 

Contact opnemen

Meer weten? Neem contact op met Eric van den Berg. Graag maak ik kennis met jou om een succesvolle communicatie-aanpak voor jouw organisatie te bespreken.

Particuliere vragen beantwoorden we niet.

Bel of app tijdens kantoortijden 06-34009124, mail naar hallo@isimedia.nl of ga door naar het contactformulier.