06-34009124 [email protected]

Binnen no-time het juiste afbeeldingsformaat voor sociale media als LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr en Pinterest krijgen: wie wil dat nu niet? Dat precies doet Designfeed.io.

 

(Dit artikel is een bijgewerkte versie van mijn artikel dat op Frankwatching is gepubliceerd).

Geen tijdverslindend gedoe meer met Photoshop en het bijhouden van veranderde afbeeldingsformaten. Designfeed is een nieuwe contentmarketing-tool dat ‘on the fly’ foto’s en teksten op maat snijdt voor je posts. Hun motto: design at the speed of thought. Designfeed wil het maken en verspreiden van visuele content een stuk makkelijker maken. Het is nu net beta uit.

De voornaamste kracht van de contentmarketing tool is dat visuele content direct op maat wordt gesneden om te posten op de genoemde platformen. Daar hoef je zelf niets voor te doen.

Op Vimeo presenteren ze zich:

 

Hoe werkt Designfeed?

De betaversie van de site is net uit. Dit artikel werd op 1 maart 2016 geplaatst op Frankwatching.com. ‘s Avonds stuurde Gene Na, een van de co-founders mij om te bedanken voor de aandacht.
Hij stuurde een link mee waarmee je zonder invite direct kunt inloggen. Ze willen blijkbaar veel exposure en feedback 🙂

Nadat je bent ingelogd (e-mail, Facebook- of twitteraccount), krijg je de opties om zelf een design te ontwerpen of uit te gaan van curated designs die je kunt aanpassen: remixen in hun terminologie.

Als je een nieuw design maakt, kies je eerst je koptekst, subtitels en button-tekst. Ook voeg je een foto of logo toe. Die foto’s komen uit de bibliotheek van Designfeed, uit je eigen bibliotheek van eerder geüploade afbeeldingen, vanuit je Instagram-account of uit je ‘brand-kit’ met je bedrijfslogo’s. Je kunt afbeeldingen uploaden vanaf je computer, vanaf een url of vanuit je Dropbox. Deze komen dan in de ‘Asset Manager’ van de site.

Vervolgens kun je de previews zien en de afbeelding laten genereren. Designfeed maakt in enkele seconden een aantal designs voor de verschillende platformen. Designfeed zegt dat hun algoritmes de ingevoerde teksten en afbeeldingen op maat snijdt. Wat je krijgt, zijn tientallen ontwerpen op je scherm van vooraf gemaakte sjablonen. In totaal biedt Designfeed honderden sjablonen aan.

preview designfeed

 

De foto’s uit de Designfeed-bibliotheek komen van henzelf en uit Unsplash, Pixabay en Flickr. Volgens Designfeed kun je daardoor 200+ miljoen afbeeldingen vinden via een contextuele zoekfunctie.

Deze formaten biedt Designfeed op dit moment aan:

 • Facebook: 1200px x 628px
 • Instagram en LinkedIn: 1080px x 1080px
 • Tumblr: 540px x 810px
 • Twitter: 1024px x 512px
 • Pinterest: 735px x 1102px

Een gemaakt ontwerp kun je uiteraard aanpassen. Bijvoorbeeld omdat de quote die ik in het voorbeeld koos niet van Albert Einstein is. Zo kun je de teksten aanpassen, de tekstkleur, een lettertype kiezen en de buttons een andere kleur geven. Ook kan je achteraf de achtergrondfoto wijzigen. Het uiteindelijke ontwerp kun je direct delen op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Tumblr of Hootsuite en Buffer. Je kunt het ook bookmarken zodat je bij een volgende keer je ontwerp kunt aanpassen. Dat werkt sneller.

Designfeed is beta, dus nog niet ‘alles’ kan

Het in New York gevestigde Designfeed zit nu in de betafase. De site is nu gratis en wil uitnodigen het platform flink te testen en te laten weten hoe ze verbeteringen kunnen aanbrengen.

Wat bijvoorbeeld nog niet kan (d.d. 1 maart 2016):

 • Eigen templates maken (is in beraad).
 • Sjablonen van medegebruikers waarderen of gebruiken (vanwege privacy nog niet doorgevoerd).
 • Lettertypes aanpassen.
 • De positie van de tekstonderdelen verslepen (is in beraad).
 • Een egale background op de site maken (die moet je uploaden).
 • Linkjes onder een afbeelding leggen.
 • Meer regels. De enter-toets als regelbreak doet het niet (tenzij je een HTML-code gebruikt).
 • Ten slotte is het onduidelijk hoe het met de fotorechten zit van de designbibliotheek. En wat Designfeed met je eigen foto’s doet..
 • Een eigen zichtbaar profiel.
 • Een zakelijk account voor meerdere medewerkers.

 

Zeker voor zzp’ers, socialmedia-managers en kleinere marketing- of communicatieafdelingen zonder veel designkennis in huis (of gewoon geen tijd) is de tool een uitkomst om snel je visuele content te produceren. Ik ben benieuwd naar de plussen en minnen die je bent tegengekomen? Comments open 🙂

UPDATE 4 april 2016. Beta voorbij: vanaf nu betalen voor Designfeed

Ik kreeg een e-mail van Designfeed waarin ze melden dat de beta-periode voorbij is. Ze hebben nu een abonnementsvorm voor ‘founding users’ voor 29 dollar per maand. Daarvoor krijg je 50 designs. Op de achtergrond werken ze aan een ‘Professional’ en ‘Business’ abonnement, die 99 of 199 dollar zullen kosten.