Helder communicatieadvies

Strategie brengt je dichter bij je klanten

 

Altijd en overal beïnvloeden we elkaar. Er is een continuüm van actie en reactie. Daarom is de wijze waarop je organisatie communicatie inzet essentieel. Om je prestaties te optimaliseren, om duurzaam te handelen, of om bij te dragen aan een betere samenleving die ook nog eens voortdurend in verandering is. Dat vraagt kracht en lef om mee aan de slag te gaan.

Wil je meer uit je communicatie halen?

Loop je rond met vragen als:

  • Hoe krijg ik ze mee?
  • Wie kan ons communicatieproject leiden?
  • Hoe brengen we de magie in onze communicatie terug?
  • Welke contentstrategie werkt voor ons het beste?
  • Hoe kunnen we onze digitale communicatie, van site tot app, beter afstemmen?

Dan wordt het tijd om in actie te komen. ISI Media helpt je naar een hoger niveau. We zijn als een goede kok: we gebruiken geen kookboek, maar stellen samen met jouw organisatie de gerechten samen, op basis van onze ervaring, principes en gezamenlijke voorkeuren. Met de juiste ingrediënten volgt een voortreffelijk resultaat.

Een goede strategie is cruciaal voor organisaties. Maar niemand zit te wachten op dikke rapporten en pagina’s lange analyses. Of die stip op de horizon die maar op de horizon blijft liggen en niet dichterbij komt. Is dit herkenbaar? ISI Media is de betrouwbare partner om je strategische communicatie praktisch en dynamisch te verbeteren.
Strategische communicatie gaat erom na te denken over je visie op communicatie en de weg van A naar B: wat is je doel en hoe ga je die doelen realiseren. Je wilt niet alleen weten dat er een trein rijdt, maar ook wat de bestemming is en wat je doet als je onderweg vertraging oploopt omdat er een koe op de rails staat.

Bij voorkeur is strategievorming een dynamisch proces met continue aandacht. We communiceren iedere dag en communicatie is alomtegenwoordig. Bovendien: het wordt pas interessant als er een doel zit achter wat je doen.

Centraal staat verandering. Verandering is om ons heen. Nieuwe technologie, innovatie, een veranderende samenleving. Waar mensen elkaar ontmoeten, beïnvloeden ze elkaar. Het heeft dan ook geen zin te communiceren wat je mensen al weten. Je wilt dat er een verandering plaatsvindt, of dat je organisatie zich aanpast. Veranderingen bij je medewerkers, of bij je oerklant. Dat je bestaande dienst beter, goedkoper of uitgebreider is. Dat je nieuwe producten en diensten hebt. Dat je personeelsbeleid is verbeterd. Energie steken om geen verandering te bewerkstellingen is niet zo zinvol.

 

Meerwaarde

Voeg altijd meerwaarde toe, zodat kennis, houding en gedrag zich positief verandert. Dat geldt in het klein, en in het groot. Of het nu gaat om een persbericht, een nieuwe website, een nieuwe afdeling of een reorganisatie of fusie. Strategische communicatie beoogt het versterken van je reputatie, het krijgen van vertrouwen bij je klantgroepen of het behouden van draagvlak in je organisatie.

 

Positioneren

Of het nu gaat om het versterken van de reputatie, het veranderen van issues in kansen, het krijgen en behouden van draagvlak of vertrouwen bij betrokkenen: communicatie is belangrijk bij al je strategische thema’s. Waar sta je voor en waar ga je voor? Wij helpen met je  ‘why’ en het onderscheidend vermogen van je organisatie.

Bouwen aan identiteit en imago

Goede strategische communicatie verkleint de kloof tussen de gepercipieerde identiteit en de gewenste identiteit, of de eigen identiteit en het imago van buiten. Zorg dat je dichtbij je gewenste identiteit komt en blijft. Bouw aan je identiteit als richtsnoer voor samenwerking in je organisatie, en met stakeholders en klanten.

 

Contact opnemen

Meer weten? Neem contact op met communicatieadviseur Eric van den Berg. Graag maak ik kennis met jou om een succesvolle communicatie-aanpak voor jouw organisatie te bespreken.

Particuliere vragen beantwoorden we niet.

Bel of app tijdens kantoortijden 06-34009124, mail naar hallo@isimedia.nl of ga door naar het contactformulier.