06-34009124 [email protected]

Om tegemoet te komen aan de behoefte kennis en ervaringen te delen over streaming kerkdiensten, online vieringen en sparren over liturgie, techniek, organisatie en communicatie over hybride kerkdiensten is er sinds 8 juni 2021 de Facebookgroep Durf te vragen Hybride Kerkdiensten.

Deze groep is bedoeld voor predikanten, bestuurders en (technische) vrijwilligers om ervaringen te delen over online/hybride kerkdiensten: organisatie, liturgie, theologie, techniek. 

Het initiatief is door ISI Media gestart. Uit het mini-onderzoek naar online kerkdiensten na corona bleek bij veel respondenten behoefte aan een plek om te kunnen sparren, ervaringen te delen en zelfs tweedehands apparatuur aan te bieden.

Iedereen kan zich hierbij aansluiten. Deelname is uiteraard gratis en er zijn enkele groepsregels waar je je aan moet houden:

Groepsregels facebook Durf te vragen hybride kerkdiensten

Dit zijn de groepsregels om mee te doen aan de Facebookgroep Durf Te Vragen Hybride KerkdienstenDeze groep is in het leven geroepen om kerk(gemeenschappen), bestuurders, technici en voorgangers te helpen met:

– techniek (tips of ruilen/verkoop apparatuur)
– kennis (over liturgie, kerk-zijn online)
– ervaring (idem)

Blijf positief. Deze groep is om elkaar te helpen.

Zakelijke profielen of profielen met valse namen zijn niet toegestaan op Facebook en dus ook niet in deze groep.

Commercieel aanbod van derden is niet toegestaan. Het plaatsen van reclame voor je eigen (commerciële) diensten is alleen toegestaan voor ISI Media, die deze groep initieerde.

Blijf netjes en behandel groepsleden en andere partijen met respect.

Hou er rekening mee dat niet iedereen het zelfde kennisniveau heeft, dus pas je antwoorden daar op aan.

Wanneer je vindt dat een bericht of het verloop er van niet gepast, gebruik dan de rapportagefunctie van Facebook om het aan de beheerder(s) te rapporteren.

Wanneer je iets plaatst en ziet dat er iets aangepast moet worden, dan kun je het bericht of de reactie bewerken. Ga dus niet meerdere reacties onder elkaar plaatsen om correcties door te geven.

Blokkeer geen beheerders van de groep.

Indien geconstateerd wordt dat zonder toestemming de gebruikersgegevens van de groepsleden worden gebruikt voor marketingdoeleinden, volgt directe uitsluiting van de misbruiker.

Vermeld altijd je kerk(gemeenschap)( waar de vraag over gaat.

Geef altijd een duidelijke omschrijving van je vraag en zorg uiteraard dat het binnen het onderwerp van de groep past.

Stel je vragen niet als een reactie op een vraag van iemand anders, tenzij het direct gerelateerd is. In alle andere gevallen start je een eigen bericht.

Als het te lang duurt voordat je vraag beantwoord wordt, dan kun je je bericht “uppen”, door er zelf even een reactie op te plaatsen, maar doe dit pas na 24 uur en bedenk altijd dat je hier te maken hebt met vrijwilligers, dus ga niets eisen.

Wanneer je vraag is afgehandeld, bewerk dan je bericht en zet er “OPGELOST” boven.

Mocht je direct benaderd worden door een groepslid wanneer daar niet om gevraagd is, meld het dan bij een beheerder. Zo kunnen we samen misbruik tegen gaan.

Wanneer je informatie hebt, waarvan je denkt dat het relevant is om met de groep te delen, vraag het dan eerst even na bij een beheerder. De groep is niet bedoeld als informatiebron, maar in sommige gevallen is iets erg belangrijk en kan er een uitzondering gemaakt worden.

Wanneer je je niet aan de regels houdt, dan kunnen beheerders actie ondernemen, door berichten of reacties te verwijderen, je mogelijkheid om te reageren tijdelijk af te nemen, je te verwijderen uit de groep of je zelfs te blokkeren.

Ben je het niet eens met het beleid van de groep, ga dan niet openlijk in discussie, maar bespreek het rechtstreeks met een beheerder. Hoe dat afloopt zal uiteraard mede worden bepaald door je houding.

 

Contact opnemen

Meer weten? Neem contact op met Eric van den Berg. Graag maak ik kennis met jou om een succesvolle communicatie-aanpak voor jouw organisatie te bespreken.

Particuliere vragen beantwoorden we niet.

Bel of app tijdens kantoortijden 06-34009124, mail naar hallo@isimedia.nl of ga door naar het contactformulier.