06-34009124 hallo@isimedia.nl

Iedereen weet dat je met je telefoon foto’s kunt delen op Instagram. Dat je via de computer foto’s op Instagram kunt plaatsen weten minder mensen. Dat is reuzehandig als je bijvoorbeeld foto’s van je camera wilt delen op je Instagram-account. Want daarvoor moet je veelal foto’s overzetten via een exportfunctie, of dat nu Bluetooth, wifi, een geheugenkaart of AirDrop is.

Ik geef je vier manieren om foto’s op Instagram te delen van je computer.

Delen op Instagram vanaf je pc zonder telefoon

Met de Chrome-browser kun je foto’s vanaf je computer uploaden naar Instagram. Dat werkt zo:

 1. Open Chrome
 2. Log in op je Instagram
 3. Klik op CTRL- SHIFT – I
  (of klik op je rechtermuis en kies voor Inspecteren)
 4. Klik op het icoon van het mobieltje.
 5. Kies voor een telefoon, bijv. iPhone 6/7/8
 6. Klik op F5 om je scherm te verversen

Vanaf nu zie je het plusje van het upload-icoon alsof je met je smartphone de Instagram-app open hebt staan. Je kunt nu een foto vanaf je pc uploaden.

Maak je gebruik van Firefox, dan kun je foto’s op Instagram delen met behulp van de Add-on User Agent Switch. Heb je een Mac en gebruik je Safari ga dan naar Voorkeuren > Geavanceerd en vink de het ontwikkel-menu aan (‘Toon ontwikkelmenu in de toolbar’). Ga vervolgens via het extra menu Ontwikkel naar Gebruikersagent en kies de iPhone als weergave.

 

Delen op Instagram vanaf je pc met telefoon

Dat kan ook en werkt zo.

 1. Kies een foto op je computer
 2. Mail deze foto naar jezelf
 3. Open je je mail op je telefoon
 4. Sla de afbeelding op je telefoon op.
 5. Open je Instagram en deel de foto

Delen op Insta via de app Later

Wil je een platform gebruiken, dan kun je ook via Later.com je foto’s uploaden en inplannen voor publicatie op Instagram. Een account bij Later.com is gratis tot 30 posts per social profiel per maand. Dus zeg maar 1 post per dag.

Wil je meer delen op Instagram met Later, dan betaal je tot 33 dollar per maand (prijsniveau: mei 2021).

Je ziet het. Je bent niet afhankelijk van je smartphone om foto’s te delen op Instagram. Heb je een mooie verzameling foto’s op je computer staan, dan heb je nu extra mogelijkheden om ze te delen.

Delen via Facebook Creator Studio

Instagram is eigendom van Facebook. Om het je gemakkelijk te maken kun je via de creator studio van Facebook zowel posten op Facebook als op Instagram. Zo kun je ook een caroussel met meerdere foto’s delen op Instagram. Heb je Facebook Creator Studio, koppel dan je Instagram-account and off you go.

Vraagje

Als je dit artikel waardevol vindt, kun je een gift geven. Daarmee blijven we goede artikelen en tips delen. Dank je wel.

(van iedere gift houdt de betaalintermediair 29 cent in)

ValutaBedrag