WordPress is de meest gebruikte software om websites mee te maken en te onderhouden. Al onze klanten – en bezoekers van deze website – kunnen gratis en onbeperkt WordPress leren. 

 

#1 Kennismaken met WordPress

In dit eerste filmpje krijg je een rondleiding door WordPress. Als je het filmpje hebt gezien, ken je de belangrijkste WordPress-termen, zoals berichten, widgets, sidebar, themes en plugins. Ook weet je waar je moet zijn om berichten of pagina’s te maken, en waar en hoe je de instellingen van WordPress of gebruikers kunt maken en aanpassen.

Duur: 16 minuten

 

#2 Leren bloggen en berichten plaatsen in WordPress

WordPress is jaren geleden begonnen als blog. Dat betekent dat blogs en berichten plaatsen een eerste belangrijke functie is. Je houdt je website actueel en aantrekkelijk voor je bezoekers als je geregeld een bericht, een nieuwsartikel of een blog schrijft.

Bekijk dit filmpje en je weet precies hoe dat werkt.

Duur: 16 minuten

 

#3 Pagina’s maken in WordPress

Naast (actuele) berichten, bestaat je website uit achtergrondinformatie of wat meer statische informatie. Dat gebeurt door een pagina te maken. Heb je een pagina gemaakt, dan kun je deze publiceren nu of later, zo het je uitkomt. Je ziet ook hoe je de titel, de url (‘permalink’), auteurs en inhoud kunt aanpassen.

Duur: 8 minuten

 

#4 Afbeeldingen (en documenten) plaatsen en beheren

Beeld zegt zoveel meer. Natuurlijk kun je in WordPress foto’s en video’s plaatsen. Maar ook documenten, zoals Word- of PDF-bestanden. Dat gebeurt onder de noemer ‘media’ in de mediabibliotheek van WordPress. In dit korte filmpje zie je precies hoe dat werkt.

Duur: 5 minuten

 

#5 Reacties ontvangen en beheren

Hoe leuk is het om reacties te krijgen op je artikelen? Interactie met je bezoekers kan leuke nieuwe inzichten en contacten opleveren. Maar je wilt niet altijd reacties op je site tonen. Je wilt controle op wat je wel en niet toont. Kijk hoe je dat doet in dit filmpje over reacties op WordPress

Duur: 4 minuten

 

#6 Menu’s maken en aanpassen in WordPress

Navigatie, hoofdstukken, indeling, menu, lint, strook, hamburger. Het zijn zo wat termen om structuur aan te brengen op je website. Je wilt dat je bezoekers snel de weg vinden door een index aan de bovenkant of zijkant van je website. WordPress doet dit door menu’s. Kijk hoe je een menu maakt (absoluut nodig als je start met een website) en hoe je daarin aanpassingen maakt.

Duur: 6 minuten

 

#7 Gebruikers maken en beheren

Je kunt alleen een website bestieren, en je kunt het met een groep doen. Om van WordPress gebruik te maken moet je inloggen met een eigen gebruikersaccount. Iedere gebruiker heeft eigen rechten en mogelijkheden nadat je bent ingelogd. Kijk hoe je als beheerder van een WordPress-website gebruikers kunt toevoegen, rechten kan geven, wachtwoorden kunt wijzigen en kunt verwijderen.

Duur: 6 minuten

 

#8 Werken met de Gutenberg editor vanaf WordPress 5.0

Vanaf WordPress 5.0 heb je de mogelijkheid om je website met de klassieke editor of de Gutenberg editor vorm te geven. De Gutenberg editor werkt net even anders dan je gewend bent. Daarom is het goed stil te staan wat Gutenberg is, en wat je ermee kunt.

Duur: 7 minuten

 

Wil je meer?

Met deze 8 filmpjes kun je volledig zelfstandig met WordPress werken. Hou je meer van naslag en lezen? Bestel mijn e-book Plezierig werken met WordPress. Heb je een andere vraag: neem dan nu contact op en blijf niet rondlopen als je er niet uitkomt.

 

 

 

Contact opnemen

Meer weten? Neem contact op met communicatieadviseur Eric van den Berg. Graag maak ik kennis met jou om een succesvolle communicatie-aanpak voor jouw organisatie te bespreken.

Particuliere vragen beantwoorden we niet.

Bel of app tijdens kantoortijden 06-34009124, mail naar hallo@isimedia.nl of ga door naar het contactformulier.

Open chat
Vragen?
Hallo! Hoe kan ik je helpen?

(helaas kunnen wij je niet helpen met particuliere vragen)
Powered by