06-34009124 [email protected]
Deze week heb ik veel uitleg gegeven over het livestreamen van kerkdiensten in de coronacrisis. Ik heb daar enorm veel reacties op gekregen. Enkele kerken vroegen: we willen niet videostreamen, maar gemeenteleden zonder vaste internetverbinding laten luisteren naar onze kerkdiensten. Kan dat?

Het mooie is, dat kan gewoon.

Als gemeenteleden of parochianen geen vaste internetaansluiting hebben, heb ik bij het bedrijf Streamit de oplossing ‘Streamit Draadloos‘ gezien.

Met kerkwebradio-kastjes (Lukas, Kerkwebradio) kunnen mensen zonder vaste internetverbinding naar de live kerkdienst luisteren. Ook is het mogelijk om uitgesteld te luisteren via 4G. Zo’n audio-ontvanger biedt toegang tot relevante uitzendingen zonder dat er een pc of laptop voor nodig is. 

Je koppelt een ontvangstkastje met een netwerkkabel aan een router met een SIM-kaart. Die maakt vervolgens contact met de leverancier en de kerkdienst. 

Draadloze kerkradio is een uitkomst voor mensen uit je geloofsgemeenschap zonder vaste internetverbinding, maar die je niet  wilt uitsluiten en zo verbonden laten blijven met de kerkgemeenschap. 

Het komt op mij over als een zeer betrouwbare en makkelijk aan te sluiten oplossing om mensen uit de gemeenschap te bereiken die je niet via een YouTube-stream of een livestream via Facebook  kunt bereiken. Want zij mogen in deze coronacrisis zeker niet vergeten worden.