06-34009124 [email protected]

Hoe schrijf je sneller een blog met meer effect? Gebruik een checklist en een schrijfschema.

De checklist leg je in je postbakje of als Word-document op je bureaublad van je pc.

Zodra je je blog schrijft, pak je de checklist erbij en kun je veel sneller een blog schrijven. Dat scheelt echt tijd en denkwerk hoe je je blog opbouwt. En door de checklist vergeet je niet wat je in je blog wilt gebruiken.

Checklist

Dit is mijn checklist:

  • Heb ik een pakkende kop die lezers verleiden?
  • Staat er in de eerste paragraaf wat ik wil gaan schrijven?
  • Is de tekst te scannen?
  • Is mijn SEO op orde?
  • Heb ik genoeg linkjes opgenomen naar andere websites?
  • Zijn de taalfouten eruit?
  • Heb ik mijn lezers geholpen met mijn blog?

Afbeeldingen

Als je foto’s gebruikt, zet dan op je checklist welk formaat afbeelding je zoekt en maak gebruik een lijst van websites waar jij jouw foto’s kunt vinden. Ik heb de beste (rechtenvrije) fotowebsites voor je verzameld in dit artikel.