De principal-naam van het doel is onjuist (melding in Outlook)

In Outlook kan je de volgende foutmelding krijgen na het instellen van je e-mailadres: “Op de server waarmee u verbonden bent, wordt een beveiligingscertificaat gebruikt dat niet kan worden gecontroleerd. De principal-naam van het doel is onjuist.

Dit ontstaat na het wijzigen van de inkomende of uitgaande mailserver, bijvoorbeeld als je domeinnaam en mail net naar ons is verhuisd.

Dit probleem is te verhelpen op twee manieren.

1. Controleer de mailinstellingen die je van ons hebt gekregen, en voeg deze eventueel opnieuw toe.

2. Kies bij voorkeur de SSL-verbinding, en mocht dat niet werken de gewone verbinding. (Maar dan is de mailverbinding niet meer beveiligd)

3. Werkt dat niet, verwijder dan het e-mailaccount uit Outlook en stel deze opnieuw in. Als je een IMAP-verbinding hebt, worden al je mailtjes opnieuw gesynchroniseerd. Hier lees je hoe je een nieuw mailaccount kunt toevoegen aan Outlook.

Maak voor de zekerheid een backup van je Outlook.