Hoe kunnen we je helpen

Hoe kan ik mijn mailbox opschonen?

Als je mailbox vol is, kun je geen mails meer ontvangen. Daarom is het belangrijk geregeld je mailbox op te schonen. Dat geldt zowel voor POP als voor IMAP-instellingen. Ik leg je graag uit hoe je je mailbox opschoont.

Bij POP-mail kan je mailbox vollopen als je in je lokale mailprogramma, zoals Outlook, hebt ingesteld dat je mail ook op de server bewaard moet blijven. Zorg ervoor dat dit vinkje is uitgezet. Bij IMAP wordt je mail op de mailserver bewaard.

In beide gevallen kun je het beste je mail verwijderen via je webmail. Je webmail bereik je via webmail.jedomeinnaam.nl. Log in met je e-mailadres plus wachtwoord.

Ik leg je uit hoe je webmail kunt opschonen in Roundcube, en daarna in Horde.

Webmail opschonen in Roundcube

1. Open je webmail

2. Selecteer de mails die je wilt weggooien. Helemaal onderaan zie je in Roundcube de optie ‘Selecteer’. Relevante opties zijn:

• Allemaal
  • Huidige pagina
  • Selectie omkeren

3. Kies in je werkbalk vervolgens voor Verwijder

4. De geselecteerde mails worden verplaatst naar de Prullenbak

5. Leeg vervolgens de Prullenbak door deze aan te klikken, vervolgens alle berichten te selecteren en opnieuw op de knop Verwijder te klikken. Dan zijn je mails definitief verwijderd (en kunnen niet worden teruggehaald).

Webmail opschonen in Horde

1. Open je webmail via webmail.jedomeinnaam.nl

2. Selecteer je Postvak in of de map die je wilt opschonen. Dat doe je door in de balk bovenin het selecteervakje aan te vinken:

3. Kies voor de knop Verwijderen in je werkbalk:

4. Je mail wordt nu doorgestreept weergegeven.

5. Kies voor Overige > Wis verwijderd

Je berichten zijn nu definitief verwijderd.

Vorige E-mail instellen met POP of met IMAP: Wat zijn de verschillen?
Volgende Mijn mailinstellingen werken niet
Ga direct naar