HTTP/2 maakt je website sneller

HTTP/2 is de nieuwe standaard voor HTTP en brengt veel verbeteringen met zich mee, waaronder hogere prestaties. We ondersteunen HTTP/2 op al onze onderhoudspakketten.

HTTP/2 is opvolger van HTTP1.1. Bij HTTP2 is gekeken hoe een aantal problemen van HTTP1.1 opgelost konden worden. Ook is gewerkt aan een betere performance. Hierbij kan de browser met HTTP/2 meerdere verzoeken tegelijk verzenden, zodat veel sneller een webpagina kan worden getoond.

De verbeterde snelheid van HTTP2 t.o.v. HTTP 1.1 komt dan ook door een aantal technieken die gebruikt worden in HTTP2:

• Multiplexing. Meerdere verzoeken worden tegelijk naar de server gestuurd en het protocol bepaalt welke bestanden als eerste opgehaald worden en/of dit in stukjes kan.

• Compressie van headers. Bestanden en headers worden compacter gemaakt waardoor het ophalen sneller gaat. Hoe kleiner de bestanden en/of headers, des te sneller je website.

• Server push. Met deze techniek kan de browser bepalen om javascripts en css-bestanden alvast mee te sturen naast de HTML, zodat een pagina al meer opgebouwd worden verstuurd naar de bezoeker.

Kortom, HTTP/2 is dé nieuwe standaard die jouw website betrouwbaarder en nog een tikkie sneller maakt.