SPAM: Mail niet ontvangen in Gmail, Hotmail, Live, Outlook, Yahoo! en meer grote gratis e-maildiensten

Gratis e-mailproviders (Gmail, Hotmail, Live, Outlook, Yahoo! en meer) hebben hun eigen spamfilters. Helaas komt het voor dat zij beslissen om een goed mailtje toch als spam te beschouwen. Daar kunnen wij niet veel aan doen omdat we niet kunnen zien wat de aanleiding is voor de spamfilters om een fatsoenlijk mailtje te weigeren.

Heb je toch onverhoopt problemen waarbij mails onterecht als spam worden gezien bij Gmail, Hotmail, Live enz. kun je proberen contact met hen op te nemen. Jammer genoeg werkt dat niet goed: ze geven weinig info over de manier waarop mails worden verwijderd als spam. Gratis e-maildiensten vertellen je niet veel over hun filters.

Wanneer je gebruik maakt van een gratis e-mailprovider geef je deze controle uit handen. Je gebruikt ze op op eigen risico. Daardoor het lastig te bepalen is waarom mails als spam worden gezien.

Je kunt dit voorkomen of verminderen door e-mailadressen te ‘whitelisten’. Dan voeg je e-mailadressen toe als veili adres bij je e-maildienst.

Voeg e-mailadressen toe als veilig adres

Als een domein of e-mailadres nog niet in de Contactpersonen of Veilige Afzenders lijst staan en niet eerder gemaild hebben, dan kan zo’n mail soms standaard in de spambox komen, of – nog erger – worden verwijderd.

Je kunt dit het beste oplossen door dit e-mailadres aan deze lijst van veilige afzenders toe te voegen.

Veilig e-mailadres toevoegen in Gmail

1. Log in op je Gmail-account
  2. Ga naar Contacten
  3. Klik op het Toevoeg-icoontje
  4. Type het e-mailadres van de afzender in en klik op Maken.

Markeren berichten als Geen spam in Gmail

1. Log in op je Gmail-account
  2. Ga naar je spam folder. Soms zit deze verstopt onder de knop Meer
  3. Selecteer een e-mailadres dat je wilt ‘whitelisten’
  4. Je kunt ook een e-mailadres zoeken via de zoekbalk. Type in spam: domeinnaam.nl
  5. Selecteer de mails, klik op Meer en kies dan Geen Spam.

Veilig e-mailadres toevoegen in Outlook.com

1. Log in op Outlook.com
  2. Klik rechtsboven op het tandwiel
  3. Klik op opties en kies voor Veilige en geblokkeerde afzenders
  4. Klik op Veilige afzenders
  5. Voer een e-mailadres in. Klik op Aan lijst toevoegen.

Veilig e-mailadres toevoegen in Windows Live

1. Log in op Windows Live
  2. Ga naar home in het lint
  3. Klik in de delete sectie op de Junk-knop
  4. Selecteer de optie veiligheidsopties
  5. Ga naar het tablad Veilige afzenders
  6. Klik op toevoegen
  7. Voer een emailadres in. Klik op OK

Veilig e-mailadres toevoegen in Outlook 2010/2013

1. Open je Outlook
  2. Klik op Start in het lint
  3. Kies voor Ongewenste mail. Dit vind je in de groep Verwijderen in het lint
  4. Kies voor Opties voor ongewenste mail
  5. Kies Tabblad Veilige afzenders en Toevoegen.
  6. Voer een emailadres en en tweemaal op OK.

Voeg vooraf contactpersonen toe

Je kunt natuurlijk in de e-maildienst die je gebruikt, vooraf belangrijke e-mailadressen als contactpersoon

Microsoft: Geblokkeerde afzenders verwijderen

1. Klik naast je naam op het tandwiel icoon,
  2. Ga naar Opties,
  3. Onder Ongewenste e-mail voorkomen klik op Veilige en geblokkeerde afzenders,
  4. Klik hierna op Geblokkeerde afzenders en selecteer de afzender die je wil deblokkeren,
  5. Klik nu op Uit lijst verwijderen.

Verwijzingen

Mocht de info hierboven niet meer werken, ga dan naar de support-pagina’s van je eigen e-maildienst.