Zo stel je je e-mailadres in op je iPhone

Met je webmailadres kun je je e-mail overal en altijd uitlezen. Je webmailadres benader je via webmail.domeinnaam.nl. Als je jouw e-mailadres wilt toevoegen op jouw desktop, laptop, tablet of telefoon kan dat ook. Zo stel je je e-mailadres in op als je het e-mailprogramma van je Apple iPhone gebruikt.

1: Start je mailapplicatie
2: Ga naar Instellingen > Accounts en wachtwoorden

3: Kies Nieuwe account > Andere > Voeg mailaccount toe

4: Voeg je accountgegevens toe:
Je naam (vrije keuze), je e-mailadres en het wachtwoord van je mailbox bij ons:

5: Kies uit IMAP of POP
Bij POP worden alle e-mails van de server verwijdert en gedownload naar je iPhone. Je e-mail is dan niet op andere apparaten in te zien.

Server inkomende post:
Hostnaam: mail.domeinnaam.nl
Gebruikersnaam: je e-mailadres
Wachtwoord: je wachtwoord

Server uitgaande post:
Hostnaam: mail.domeinnaam.nl
Gebruikersnaam: je e-mailadres
Wachtwoord: je wachtwoord

Alle gegevens moet je invullen.

6: Kies voor Volgende. Een en ander wordt gecontroleerd. Je kunt alles bevestigen.

Gefeliciteerd! Je kunt nu mailen via je iPhone.

Troubleshooting

Mochten het inrichten niet goed gaan, check dan je instellingen op je poorten:

Bij POP:

• Binnenkomende server: mail.domeinnaam.nl en poort 995 (SSL) of 110 (niet-SSL)
  • Uitgaande server: mail.domeinnaam.nl en poort 465 (SSL) of 587

Bij IMAP:

• Binnenkomende server: mail.domeinnaam.nl en poort 993 (SSL) of 143 (niet-SSL)
  • Uitgaande server: mail.domeinnaam.nl en poort 465 (SSL) of 587