WordPress 4.6. beschikbaar: wat is er nieuw?
3 (60%) 2 votes

Vandaag is WordPress 4.6 vrijgegeven. WordPress 4.6. is de tweede grote release van 2016 en draagt de naam ‘Pepper’. We zetten de wijzigingen voor je op een rij.

De belangrijkste aanpassingen zijn onder de motorkap gedaan, maar we zijn duidelijke visuele veranderingen. Er zijn uiteraard ook vele oplossingen voor bugs.

Standaard lettertypen

Het WordPress dashboard maakt nu gebruik van de lettertypen die je al op je apparaat hebt. Daardoor laadt je website sneller en voel je je eerder thuis. WordPress begon met Open Sans van het Google Fonts project. Sinds 4.6 maakt WordPress gebruik van je eigen lettertypes voor het Dashboard.

Updates voor Plugins & Thema’s

Voorheen kreeg je een voortgangsscherm als je plugins of thema’s bijwerkt op WordPress.org. WordPress 4.6 maakt het sneller door je plugins en thema’s te installeren en updaten zonder dat de pagina wordt verlaten.

Inline link controle

Het kan je overkomen dat je een link maakt naar een niet bestaande pagina. WordPress controleert nu automatisch het bestaan van pagina’s om er zeker van te zijn dat je geen broken links maakt. Dit is een hele handige functie. Linkjes die het niet doen, worden in je tekst gehighlight door een rood stippellijntje eromheen te trekken.

Fouten herstellen

WordPress 4.6. bewaart de tekst terwijl je typt. Ook het herstellen van bewaarde inhoud is makkelijker geworden.

 

Importeerscherm

Het was al redelijk makkelijk om teksten en beelden te importeren vanuit Blogger, Tumblr en andere platformen. De look & feel van het importeerscherm is eenvoudiger geworden. Zie Tools > Import.

Onder de motorkap

Ook onder de motorkap zijn er nieuwe technische aanvullingen en verbeteringen. Dit gaat onder meer over resource hints, het registreren van metadata, WP_Post_Type Classes, WP_Term_Query Class, vertalingen on demand en het versnellen van multisites.

 

Updates worden verzorgd

Klanten van ISI Media worden ontzorgd in de updates. Zoals gebruikelijk testen we iedere update en als dat goed gaat, verzorgen we voor al onze websites de upgrade naar de nieuwe versie WordPress 4.6. Ben je nog geen klant van ons, dan kunnen wij de update ook voor je verzorgen. Wil je meer weten, neem dan contact op.

 

 

Park Frederick ‘Pepper’ Adams III

Wie? Inderdaad, een jazzmusicus. WordPress heeft de traditie om grote releases te vernoemen naar jazzcatten. WordPress 4.6. is verbonden aan bariton saxofonist Park Frederick “Pepper” Adams III.

Bekijk de introductie van WordPress 4.6


Delen in je netwerk: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone