WordPress pagina’s maken is niet heel moeilijk. Het werkt vrijwel hetzelfde als het maken van berichten. Toch zijn er verschillen:

WordPress BerichtenWordPress Pagina’s
Soort informatieTijdelijk, zoals nieuws, activiteiten en aankondigingenStatisch, tijdloos
MogelijkhedenOnderverdelen in categorieën en tagsHiërarchie aanbrengen (hoofd- en subpagina’s)
Distributie/promotieOpgenomen in RSS-feed, automatisch verspreiden via sociale mediaGeen RSS-feed; handmatig verspreiden via sociale media
En verder…Met tijdstipZonder tijdstip
‘vlottende’ informatie‘vaste’ informatie

 

We zoomen in op de WordPress pagina’s:

Je kunt WordPress pagina’s maken en bewerken via de werkbalk boven of links, of via het Dashboard. Zoals je ziet, is de opmaak hetzelfde als bij Berichten, met boxen zoals:

  • De box om de pagina te maken
  • De publiceerbox aan de rechterzijde
  • De uitgelichte afbeelding

Is alles hetzelfde? Nee. Je ziet bijvoorbeeld niet de categorieën en tags.

Ook de box Pagina-attributen is nieuw.

Met Pagina-attributen kun je de positie van de pagina bepalen (is het een hoofdpagina of een subpagina) en kun je een opmaaksjabloon kiezen. Afhankelijk van de vormgeving is dat een standaardtemplate, een blogtemplate of andere templates. (Template en sjabloon is hetzelfde). In het pagina-overzicht zie je een liggend streepje voor de subpagina. De pagina erboven is de hoofdpagina. Dit maakt het beheer een stuk overzichtelijker.

Ook bij Pagina’s zijn er de keuzes Bewerken, Snel Bewerken, Bekijken en Prullenbak als je met je muis over de titels van een pagina gaat.

 

Meer weten over plezierig werken met WordPress? Vraag onze handleiding aan.