Workshop Kerk en Social Media

Je kerk kan met social media meer mensen bereiken. Maar hoe doe je dat? En waar begin je? Waar groei je door? Daarvoor is de workshop Kerk en Social Media.

 

Kerk en Social Media voor beginners

Als je parochie of gemeente nog niet zo ervaren is, of als je overweegt te starten en alle valkuilen wilt vermijden, is de workshop Kerk en Social Media beginners een uitstekende keuze.

Aan bod komen bekende social media, zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube, en alle opkomende social media zoals Pinterest, Whatsapp en Instagram.

We staan stil bij de vraag wat de meerwaarde is van deze media, en we bespreken hoe ze praktisch werken. Aan het einde van de workshops kun je ontspannen en direct met meer praktische vaardigheden aan de slag.

De workshop wordt altijd intern gehouden, zodat je het meeste leerrendement hebt. Omdat de workshop ‘in-church’ wordt aangeboden, is het altijd maatwerk. In de voorbespreking nemen wij door waar wij aandacht aan besteden. Wil je bijvoorbeeld meer weten over je kerk op Instagram, en minder over je kerk op Twitter, dan kan dat.

We vinden het belangrijk dat je optimaal kennis vergaart.

Workshop Kerk en Social Media gevorderden

De gemeente heeft een Facebookpagina, jullie twitteren en hebben wellicht een WhatsApp of andere social media. Je doet het, maar soms ontgaat het rendement. Of ontbreekt de tijd. Of je wilt weten wat je er nog meer mee kunt.

Dan is de workshop Kerk en Social Media gevorderden uitstekend.

In de workshop gaan we in op de koppeling tussen kerkblad, website en social media. We bespreken communities, de contentstrategie, organisatie en middelen om het digitale leven eenvoudiger te maken. Je kunt denken aan Hootsuite, Tweetdeck, SocialBakers, Sprout Social. Desgewenst gaan we in op ‘marketing’ om je activiteiten bekender wilt maken voor nieuwe doelgroepen. Groeien en bloeien!

De workshop is in-church, zodat wij volledig op jullie situatie ingaan. In de voorbespreking nemen wij door wat de wensen zijn over kerk en social media. Want die staan centraal. Zonder dat is de training kerk en social media niet geslaagd.

 

ISI Media is de bekendste en meest ervaren aanbieder op het kerkelijk erf om kerk en social media aan elkaar te verbinden. De workshops die wij aanbieden zijn bovendien door de Protestantse Kerk in Nederland geaccrediteerd. In de plaats en op de dag dat jullie willen.

De voordelen op een rij:

* Trainen op jouw locatie
* In heel Nederland en Vlaanderen
* Een prijs: € 600
* excl. 0,28ct reiskosten en 21% BTW
* 2 tot 10 deelnemers
* Duur: 3 uur
* Ochtend, middag, avond of in het weekend
* Niet op zondag
* Twee varianten: voor beginners of voor gevorderden

Meer dan 2.500 ambtsdragers, bestuurders en vrijwilligers gingen je voor!

Bel vrijblijvend voor meer informatie en boekingen: 06-34009124

Drs. Eric van den Berg is een van de meest ervaren trainers/adviseurs online communicatie voor kerken in Nederland en Vlaanderen. Hij is geschoold op het hoogste werk- en denkniveau, kan uitstekend met vrijwilligers werken. Pionier, schrijver van meerdere boeken (Handboek Kerk en Internet, Handboek Kerk en Social Media, Twitterbijbeltje, Wierook & Pepermunt), radiocolumnist bij KRO-NCRV en veelgevraagd spreker en schrijver van talloze artikelen over kerk en internet en kerk en sociale media.

Hij organiseerde onder meer Kerk2012, Kerk2013 en was projectleider voor de bouw van de PKN-internetkerk Mijnkerk.nl. Ook geeft hij sinds jaar en dag workshops op de Dag van de Communicatie.

De workshop Kerk en Social Media wordt in heel Nederland en Vlaanderen aangeboden en zijn onder andere gehouden in:

Assen – Groningen – Leeuwarden – Sneek – Heerenveen – Westerbork – Coevorden – Zwolle – Oldenzaal – Nijmegen – Huissen – Veenendaal – Ede – Amersfoort – Hilversum – Utrecht – Amsterdam – Haarlem – Uitgeest – Castricum – Hoofddorp – Hillegom – Leiden – Noordwijk – Den Haag – Voorburg – Pijnacker – Delft – Rotterdam – Westland – Dordrecht – Roosendaal – Breda – Tilburg – Berkel-Enschot –  Eindhoven – Sittard – Brussel

Binnenkort ook in jouw parochie of gemeente?

Wij hebben workshops verzorgd voor onder meer

Christelijke Hogeschool Ede – Evangelisch Werkverband – Protestantse Kerk Nederland – Remonstrantse Broederschap – Gereformeerde Hogeschool Zwolle – Oud-Katholieke Kerk van Nederland – Isendoorn College Warnsveld – Bisdom Rotterdam – Protestantse Kerk Amsterdam – Protestantse gemeente Hillegom – Dekenaat Tilburg – Bisdomopleiding Bovendonk – Bisdomopleiding Vronesteyn – WKO – Koepelorganisatie Nederlandse Religieuzen – EO – IKON – KRO-NCRV – en vele andere christelijke organisaties.

Contact opnemen

Meer weten? Neem contact op met Eric van den Berg. Graag maak ik kennis met jou om een succesvolle communicatie-aanpak voor jouw organisatie te bespreken.

Particuliere vragen beantwoorden we niet.

Bel of app tijdens kantoortijden 06-34009124, mail naar hallo@isimedia.nl of ga door naar het contactformulier.